Seura on perustettu 1966 ja siinä on tällä hetkellä jäseniä noin 250. Kilpailijajäsenten määrä vaihtelee vuosittain 40–70 kilpailijan välillä. Seuramme kilpailijoita on mukana jokamiesluokassa, kartingissa, pienoisautoilussa, rallissa, ralli-crossissa, rata-autoilussa, offroadissa ja sprintissä, siis varsin monipuolista kilpailutoimintaa. Seura järjestää kilpailuja rallissa, kartingissa ja JM:ssä. Omien kilpailujen lisäksi avustamme lähiseuroja kilpailujen järjestämisessä.

Ole hyvä ja tutustu seuramme toimintaan ja tule mukaan vauhdikkaaseen
harrastukseen!

JM-radan säännöt

Seuran jäsenistön käytössä on Komostenkylän JM-rata. Radalla voi käydä harjoittelemassa noudattamalla seuraavia ohjeita:

  • On oltava HeiUA:n jäsen.
  • Auton täytettävä AKK:n autourheilun säännöt melun (max 110 desibeliä) ja öljynkerääjien osalta.
  • Jätteiden jättö radalle kielletty.
  • Varmistettava turvallisuus (kuljettajan ja ulkopuolisten henkilöiden).
  • Motocross-radan läpi ajo ehdottomasti kielletty.
  • Oltava vuotopahvi auton alla.
  • Radan käyttö on sallittu ma–pe 8–20, la 8–18 ja su 10–20, ellei sitä erikseen ole esim. kunnostuksen, kilpailun tms. vuoksi kielletty. Käyttökielloista tiedotetaan portilla kirjallisesti.
  • HeiUA:n hallitus voi kieltää JM-radan käytön jäseniltä, jotka eivät noudata radan käytölle laadittuja ohjeita.

Muissa tapauksissa sovittava radan käytöstä Kari Kukkamäen (puh. 050 517 0010) kanssa.

Kalhon FK-radan käyttö

Seura on vuokrannut jäsenistönsä käyttöön harjoitusaikaa Kalhon FK-radalta. Radan käyttö on jäsenille ilmainen. Kesä tiistaisin radalla on harjoitusilta, jolloin vasta-alkajatkin voivat tulla radalle kokeilemaan lajia. Seuralla on 4 harjoitusautoa, joilla pääsee sisäistymään lajiin.

Kalhon radan käyttö on sallittu ti–pe 11–20, la 10–17 ja su 12–19 (maanantaisin suljettu). Kalhon rataa koskevat ohjeet julkaistaan ennen ajokauden alkua (= viimeistään huhtikuussa).

Harjoitus-EK:t

Seura pyrkii järjestämään rallin ja sprintin harrastajille harjoituserikoiskokeita lähinnä talviaikana. Harjoituksista tiedotetaan jäsentiedotteissa ja seuran nettisivuilla www.heinolanua.fi. Otetamme mieluusti vastaan vinkkejä harjoituserikoiskokeeksi sopivista ja saatavilla olevista teistä.

Toimitsijatehtävät

Seuran kautta on mahdollisuus toimia eri autourheilulajien toimitsijatehtävissä. Rajana on vain oma halu ja ajankäyttö. Seuran omien kilpailujen toimitsijatehtäviin tarvitaan uutta verta ja uusia ideoita. Seura opastaa ja kouluttaa sinua mikäli olet kiinnostunut eri lajien toimitsijatehtävistä. Kipeimmin kaivataan uutta väkeä ratatuomaritoimintaan, rallien EK- ja turvapäälliköiksi, katsastajiksi ja kilpailujen johtajiksi. Mikäli et pelkää haasteita, tule toimistolle juttelemaan tai ota yhteyttä hallituksen jäseniin, kyllä hommia löytyy. Toimimalla toimitsijatehtävissä ja käymällä lajeihin liittyviä koulutuksia voi korottaa toimitsijalisenssiluokkaa perustoimitsijalisenssistä päätoimitsijalisenssiin. Päätoimitsijalisenssin haltija on oikeutettu vapaaseen sisäänpääsyyn AKK:n luvalla järjestetyissä kilpailuissa. Nuorisolisenssi myönnetään 12–15-vuotiaille (perustoimitsijalisenssin saa vasta 16 vuotta täytettyään). Kaikki toimitsijalisenssit sisältävät tapaturmavakuutuksen.

 

Kilpaileminen

Ensimmäiset toimet ennen kilpailijaksi ryhtymistä on liittyä seuran jäseneksi ja hankkia kilpailijalisenssi sekä mahdollisesti harrastamassasi lajissa tarvittava tutkinto.

Ralli- ja JM-tutkintoja järjestetään ympäri maata ja myös Kaakkois-Suomen alueella tutkintoja on useampi vuodessa. Tutkintojen ajankohdat ja paikat löytyvät AKK:n nettisivuilta osoitteesta www.autourheilu.fi.

Tutkintoihin ilmoittaudutaan AKK:n sivuilla olevan tutkintoilmoitus-linkin kautta, joka vie Kitiin. Kitiin kirjaudutaan omalla ID-numerolla ja salasanalla (kirjautumisongelmissa ota yhteys Kari Kukkamäki puh. 050 517 0010). Seura maksaa kilpailijalisenssin lunastaneelle tutkintomaksun kuittia vastaan takaisin. Kilpailijalisenssi ostetaan AKK:n verkkosivuilta.

Seura tukee kilpailijoitaan korvaamalla osan kilpailijan hankkimista turvavarusteista, mm. kypärän, ajopuvun, alusasun, kengät, hanskat, penkit, vyöt ja kartingissa jotain ekstraakin. Kysy hallitukselta hakemuslomaketta. Ehtona on, että kilpailee HeiUA:n lisenssillä.

Koulutus

Seura järjestää jäsenistölleen erilaista autourheiluun liittyvää koulutusta ja maksaa jäsenten osallistumisen ulkopuolisten järjestämään koulutukseen. Samoin seura osallistuu kilpailijoiden valmennuskuluihin.

Hauskanpito

Kilpailemisen ja kilpailujen järjestämisen vastapainoksi pitää olla myös hauskanpitoa ja rentoutumista. Perinteisesti seura on järjestänyt vuosittain pilkkikilpailut maalis–huhtikuun vaihteessa, kesäkauden päätteeksi saunaillan ja joulukuun 5. päivä pikkujoulut. Pikkujouluissa palkitaan vuosittain menestyneet urheilijat. Lisäksi on eri kilpailujen tiimoilta saatettu järjestää myös saunailtoja tai vastaavia.

Toimiston päivystys

Seuran toimistolla Tekeväntie 3, 18300 Heinola on päivystys maanantaisin klo 18.00–19.00. Silloin siellä kannattaa käydä kuulostelemassa viimeiset kuulumiset. Toimiston päivystys on heinäkuun lomalla.